Василеви Билд предлага професионална вътрешна топлоизолация в Габрово и региона

Монтаж гипсокартон с минерална или каменна вата

Гипсокартонът е материал, който решава едновременно проблемите като звукоизолация, топлоизолация, акустика и пожароустойчивост. При това повърхността, която се обработва само в областа на фугите е готова за боя, тапет или полагане на всички видове декоративни мазилки и облицовки.С гипскартона можем да подравним идеално всякакви стени и тавани.Поради своята екологичност гипсокартона е подходящ за всякакъв вид помещения.И всичко това става бързо, качествено и евтино .Гипсокартона може да бъде няколко вида ,в зависимост в какви помещения ще се монтира.

  1. Влагоустойчив гипскартон в помещения с повишена влажност./GKI импрегниран зелен картон
  2. Файерборд -гипсови плоскости,при които картона е заменен със стъклен воал за специална пожарозащита.
  3. Обикновен гипскартон/GKB бежов картон/ подходящ за вътрешни довършителни работи,преградни стени,предстенни обшивки,тавани и други.

Монтаж гипсокартонВ строително ремонтните работи с плоскостите от гипскартон не се исползва вода , поади което те се отнасят към сухото строителство.Правилно монтираният гипскартон ни дава добър естетически вид, гладка повърхност,чист състав и дълък живот.

Защо вашият дом има нужда от изолация

Топлоизолацията е една от най-добрите инвестиции, която може да намали сметките за отопление и да направи домът Ви топъл и уютен. Една сграда губи своята топлина с до 50%, ако не е изолирана. Стените са отговорни за около една трета от всички нежелани загуби или печалби на топлина и студ в дома. Изолацията на стени може да ви спести стотици лева на година за отопление и охлаждане (това разбира се за вашето семейство ще бъде добро решение, също така и произвеждането на по-малко C02, би могло да спомогне в борбата с изменението на климата).

При външен монтаж на топлоизолацията предотвратяваме топлообмена със външната среда и точката на замръзване остава извън стената. Това осигурява топли, сухи и отлични от гледна точка на строителната физика стени, защото всички критични процеси съпътстващи топлопреминаването стават в самата топлоизолация, което гарантира дълъг живот на строителните елементи – зидове, колони, пояси и др. При този начин на монтаж стените се загряват при отопляване и топлината се акумулира в тях, в последствие дори при изклиючване на отоплението, помещението не изстива веднага тъй като стената продължава да отдава акумулираната от нея топлина.

Топлоизолацията на стени често се подценява в полза на таванна изолация, заради тяхната по-голяма повърхност. Но икономията на енергия и комфорта са е много по-големи, когато се направи именно топлоизолация на стените. Единственият недостатък е, много по-високата цена (най-малко два пъти стойността на таванна изолация).

Защо на практика топлината излиза от дома ни ? За да се разбере, това трябва да се знае малко от науката за топлината. Както вероятно знаете, топлина се ‘’движи’’ по три различни начина. Това са процесите: проводимост, конвекция и радиация. Казано по друг начин:

1. Вашият дом (къща) е построен/а на студена почва или скала, бетонна основа или друго- топлината се стича директно в земята, с проводимост.

2. Топлината се ‘’движи’’ от проводимостта и благодарение на солидни стени запълва вашия дом. От външната страна обаче, чрез външните стени и керемиди – те са по-горещи от атмосферата около тях и така студеният въздух в близост до тях се нагрява и потоците причиняват конвекция.

3. Вашият дом може да изглежда като голям комплекс, с много пространство вътре, но от гледна точка на физиката, това е точно същото като лагерния огън в средата на огромна, студена среда: тя непрекъснато излъчва топлина в атмосфера,когато няма какво да изолира.

Предимства на дома с външна топлоизолация

  • Вътрешното пространство не се губи.
  • Осигурява устойчив на атмосферни влияния ,привлекателен и като цяло нов външен облик на сградата.
  • Съществуващите стени ще се стабилизират, защото те ВЕЧЕ са защитени от атмосферните влияния.
  • Топлоизолацията ни дава възможност в жилището ни да бъде топло през зимата и хладно през лятото като спестим до 50 % от разходите, които семе имали преди поставянето на топлоизолация за отопление или охлаждане.
  • Изолацията създава приятна и здравословна атмосфера с балансирана топлина в стаята.
  • Топлоизолацият не позволява концентрация на влага, която причинява плесен.
  • Тя допринася за опазването на околната среда чрез намаляване на разхода за гориво и вредни емисси във въздуха.

Цялата сграда достига допълнителна сигурност, което значително ще увелиичи продължителността й на живот.

Обадете ни се за базплатна консултация в Габрово на 0895 048 578 или 0893 805 968