Василеви Билд предлага висококачествено саниране в Габрово и региона

Кога се предприема саниране

 • Конструктивното състояние на фасадата лошо, с напукана или липсваща мазилка
 • По сградата има предпоставка за опасни падащи участъци – мазилки, балкони и др.
 • Плащате прекалено високи сметки за отопление и климатизация, а реално не усещате топлината за която плащате – тогава имате големи топлинни загуби
 • Имате проблеми с теч или влага в помещенията от сградата
 • Имате проблем с появата на плесен и мухъл
 • Решили сте да обновите дома си и да повишите неговата цена

7 Предимства на санирането

 1. Вътрешното пространство не се губи.
 2. Oсигурява устойчив на атмосферни влияния ,привлекателен и като цяло нов външен облик на сградата.
 3. Съществуващите стени ще се стабилизират, защото те ВЕЧЕ са защитени от атмосферните влияния.
 4. Топлоизолацията ни дава възможност в жилището ни да бъде топло през зимата и хладно през лятото като спестим до 50 % от разходите, които семе имали преди поставянето на топлоизолация за отопление или охлаждане.
 5. Изолацията създава приятна и здравословна атмосфера с балансирана топлина в стаята.
 6. Топлоизолацият не позволява концентрация на влага, която причинява плесен.
 7. Тя допринася за опазването на околната среда чрез намаляване на разхода за гориво и вредни емисси във въздуха.

Видове

EPS – “Експандиран пенополистирен” – това е добре познатият Ви “стиропор” .Той е бял на цвят и има топчесто- зърнеста структура, материалът е сравнително мек при натиск.
Графитен EPS – Това е така наречения ”NEOPOR” /името е дадено от световно- известната фирма BASF- производител на материала/. Разликата с обикновения EPS се дължи на по-голямата плътност на топлоизолационните платна и на допълнителните графитни зрънца, вградени в материала, от където идва и по-ниската му топлопроводимост.

XPS – “Екструдиран пенополистирен” – по-известен като “FIBRAN” /името идва от названието на една от фирмите, произвеждащи XPS/. XPS има капилярна микроструктура и е много твърд при натиск.
Каменна вата – това е естествен влакнест материал, който е с диаметър от не повече от 4 или 5mm. Минерали като базалт, варовик, доломит и боксит произвеждат тези видове влакна. Минералите се сплавяват в електрическа пещ и стъклообразната стопилка се изтегля във влакна. Влакната придобиват своята кохезия посредством добавянето на свързваща леплива смола издръжлива на високи температури, а високата им хидрофобичност се постига чрез добавяне на силиконови съединения.

Видове мазилки

Минералните (благородни) мазилки се произвеждат и доставят като готова за работа смес и се състоят от вар и/или цимент, минерални добавки (адитиви). Те се предлагат на пазара в сухо прахообразно състояние и при добавяне на вода придобиват готова за работа консистенция. Минералните мазилки, които са подходящи за топлоизолационни системи се състоят или от тънкослойни благородни мазилки или от дебелослойни благородни драскани мазилки.

Полимерната мазилка е най – евтин вариант от мазилките. Пастообразна, тънкослойна мазилка като крайно покритие на база изкуствени смоли, с драскана или влачена структура, за вътрешно и външно приложение, за ръчна или машинна обработка. Популярен с богато цветово разнообразие. Устойчива на атмосферни условия, силно водоотблъскваща, паропропусклива, може да се мие, позволява брилянтно оцветяване. Притежава висока устойчивост на механични въздействия. Лесна е за обработка.

Силикатните мазилки често биват присъединявани към минералните мазилки, тъй като имат сравнително добри дифузионни свойства, висок афинитет към минерални основи и въз основа на своя състав притежават определен „минерален“ характер. Минерална, устойчива на атмосферни влияния, силно водоотблъскваща, с минимална склонност към замърсяване, с висока степен на паропропускливост, негорима.

Силиконова мазилка – Тя е известна със своята много добра паропропускливост, както и еластични и антистатични свойства, миеща се с минимална склонност към замърсяване, универсално приложима, лесна за преработка. Съхне от вътре – навън, като предотвратява задържането на влага в стените. Силиконовата мазилка е устойчива на атмосферни влияния и силно водоотблъскваща. Като защитно покритие и за постигане на естетическо оформяне на фасади и вътрешни повърхности върху стари и нови минерални мазилки и шпакловки, върху бетон, за обработване на органично свързани шпакловъчни маси и мазилки, като крайно покритие при Баумит Интегрирани топлоизолационни системи EPS, Минерал и Корк, както и върху саниращи мазилки.

Обадете ни се за базплатна консултация в Габрово и региона на 0895 048 578 или 0893 805 968